Thursday, April 19, 2007

Sa traiti bine!



Oare am trait? Am citit pareri cum ca da. Pe propria piele nu am simtit-o. A fost Basescu un Presedinte bun? In acord cu mine veti fi cand spun ca nu neaparat mai bun decat Nastase, dar mai putin rau. E corect ce i se intampla? Ati vazut ce a patit Gusa daca a zis ca da.
Revenind la lucruri mai in realitate, Basescu a venit la Cotroceni cu un coeficient de imagine extraordinar, in jur de 60%, bucurandu-se astfel de simpatia poporului si reducandu-si dusmanii la tacere. Poporul l-a facut Presedinte, se poate spune. O alta versiune ar fi ca el nu a iesit Presedinte, dar ca lui Nastase i s-a ordonat sa accepte infrangerea. Interese mai mari guvernau politica romaneasca( si nu numai) atunci, ca si acum. Revenind la ceea ce cunoastem, Romania a devenit Tara lui Basescu Voda. Lumea astepta mult de la el si chiar daca nu a vazut tepele cu coruptii atarnand in ele, poporul tot nu a incetat sa-l sprijine. Si totusi, Basescu nu s-a dezbarat de viciile sale, nu a construit nimic(cu exceptia podului de la Mihailesti), si s-a comportat ca un primar de provincie. Exista ceva similar, fara sa aduc vreo ofensa: tiganii care isi cladesc ditamai castelele cu, zeci de turnulete, si dorm intr-un cort in curte, despartit in doua - intr-o parte tiganul, intr-o parte calul. Cam asa a facut Basescu cu Palatul Cotroceni.
Atitudinea mea? De simpatie, spre mila si curiozitate pentru strategia pe care consider ca ar trebui sa o aiba pentru o situatie de criza, cum am invatat noi la Ogilvy, nu? Cine stie, poate la anul sau peste doi ani, va deveni studiu de caz?!(asta doar daca dispare de pe scena politica, of course)
Atitudinea voastra? Cam am o parere, dar sper sa am surprize.

5 comments:

swg said...

Nu poporul l-a ales pe Basescu... din nefericire pentru noi conjunctura i-a fost favorabila... iar contracanditatul sau muult prea "ingamfat" k sa isi dea seama ca situatia... oricat de favorabila era dupa primul tur de scrutin se poate rasturna... Basescu a castigat din cauza lui Nastase... de fapt...

Unknown said...

Mda, si eu sunt oarecum de acord cu secondlif3... L-am votat pe Basescu (cei care am facut-o, desigur) doar pentru ca nu ne placea de Nastase... Dar, pe parcurs, unora a inceput sa le placa. Avea acea aura de om pe picioarele lui, neinteresat de gri, doar de alb sau de negru. Unii sunt de parere ca Romania are nevoie de un astfel de conducator, stiindu-se ca noi suntem niste oi foarte ratacite care asculta doar de ala care tipa mai tare. Pe mine daca m-ar pune cineva sa spun acum "Pro" sau "Contra" Basescu as spune un cat se poate de sincer "Habar n-am". Parca... Dar oare? Eh, nu stiu...

Anonymous said...

Buna!
Nu ma pricep foarte bine la politica, dar mai exact ce articol(e) din Constitutie i se reproseaza ca a incalcat si de ce?
Oricum tot ce s-a intamplat nu da bine..sub orice aspect ai privi...Demonstram ca mancam ciorba cu furculita la faza asta...cel putin asta am dedus din ce am citit ca au scris cei din afara despre suspendarea lui Basescu.
Dreptate nu imi pare ca au nici unii...ba chiar observ ca isi dau cu stangul in dreptul la fiecare declaratie...si vorbesc aici de Base care la mitingul de ieri facea un apel la a nu se confunda oamenii din Parlament cu Parlamentul ca institutie...ca reprezentantii au gresit si ca institutia ca atare ar trebui sa reprezinte poporul...atunci de ce a refuzat sa mearga in Parlament in ziua suspendarii?...A spus ca nu are de ce sa mearga acolo, ca nu trebuie sa raspunda in fata nimanui...referindu-se evident la cei care il atacau...dar uita ca de fapt Parlamentul reprezinta poporul? ( cel putin teoretic...ca practic...)

Alexandra Ion said...

Problema e, pana la urma,atitudinea pe careo avem NOI despre ceea ce se intampla.
Privim ca la spectacol, ne amuzam, plnagem,injuram, dar uitam, in fond ca nu suntem pe stadion, la un meci de fotbal.

Ceea ce se intampla, are loc in realitate, nu la televizor si ne afecteaza pe toti deopotriva. Delegitimarea institutiilor (Parlament si Presedinte) nu e un cuvant steril, menit sa explice pentru cei de la stiinte politice ce se intampla. E un fapt: Oamenii din PIata Universitatii care strigau "Jos Parlamentul!" Asta e primul pas catre justificarea autoritarismului.
Mai mult, "scaderea ratingului de tara" iarasi nu e doar un simplu fapt statistic, economic. E o realitate. Si asta inseamna mai putine investitii, mai putina incredere a institutiilor europene si internationale, diminuarea procesului de dezvoltare economica. Ia aceste fenomene nu sunt doar niste lucruri abstracte: inseamna preturi mai mari, salarii mici in continuare, saraci...

Prin urmare, nu conteaza daca ne place sau nu de Basescu, Geoana sau Tariceanu.Ei sunt niste pasageri...peste zece ani, doamne ajuta, istoria ii va fi uitat!. Responsabilitatea noastra este sa nu le mai permitem sa arunce o societate intreaga in haos, fara sa aiba mustrari de constiinta noaptea. Asta ar trebui sa fie preocuparea noastra.

Anonymous said...

Regele a murit...regele sa traiasca!!! Base 100! la un loc cu fiecare cetatean suspendat, din tara asta:) foarte draguta campanie initiata:)am primit niste fluturasi dragalasi zilele astea, vad ca isi merita laudele aparatura din spatele lui Base:) brigada de la Cotroceni:)brand 4 brand, Base sau Pr-ul lui? CIne sa traiasca???? "La Vremuri noi, tot noi", eu dau cu banu de data asta:))