Monday, April 23, 2007

Issue

Cazuri se intampla si in Romania, unii le zic premiere, si parca se bucura(in fond, inaugureaza noi etape in blogosfera romaneasca) in care oameni au de dat socoteala pentru ceea ce au scris pe blogul personal.
Stiu ca m-am entuziasmat si eu destul de mult cand am aflat, la curs, de "cazul" Pahomi, a mai aparut de curand si un pusti exmatriculat pentru gandurile sale expuse pe blog( http://we3d.net/ ).
Ce inseamna "personal"? E adevarat, iti apartine, sunt gandurile tale, ai libertatea cuvantului garantata prin lege etc etc. However, fiind angajat al unei organizatii, trebuie sa ai responsabilitatea pentru ceea ce scrii, trebuie sa fii constient ca vei obtine reactii. Intr-o tara in care presa, a patra putere in stat, nu mai e libera ci aservita, in care il alegi pe Basescu sa nu iasa Nastase, in care avem arhivele dosarelor Securitatii si de 17 ani am aflat de "Dana" Mona Musca si de vreo 2-3 dosare, neimportante, in timp ce adevaratele dosare n-or sa iasa niciodata......Te poti astepta ca tu sa faci pe haiducul pe blogul tau, elev, student, angajat, si sa primesti, eventual, multumirile celor de sus, pentru vizibilitate?
Atunci toata problema daca e normal sa trebuiasca sa iti inchizi blogul, sa suferi consecintele......etc e o falsa problema. Intotdeauna a fost si este. Blogul e un mijloc de comunicare nou si urmareste tiparul celor vechi. Atat doar ca ofera mai multa libertate. Inainte de blog, de internet, iti trebuiau ceva bani sa publici ceva intr-un ziar.
Libertatea prost inteleasa si neasumata se plateste. Noi o facem de 17 ani!

1 comment:

Anonymous said...

Nu se intampla numai la noi... nu numai noi, romanii suntem liberi doar in aparenta... Exemple de abuzuri de putere se intalnesc oriunde pe glob si in orice domeniu. Nu ca asta ar fi o consolare...

si apropos... daca ne-am asuma libertatea ar trebui sa ne asumam si responsabilitatea, ceea ce e un exercitiu mult prea dificil pentru unii