Sunday, March 11, 2007

John Branch's autobiography

As the bear doeasn't come out of its shelter, the countryman from the mountain moved to the plane and the baby taken away from his mother's brest, neither was I gladly going from home, in the autumn of 2001, when the time came to go to "Socola".
It sounds like shit, corect? Nu neg certul "talent" de link intre doua limbi de circulatie universala, dar, oricat ai incerca, mesajul e dependent de emitator iar emitatorul...a fost odata in Humulesti.
Revenind la John Branch, ca despre autobiografia lui era vorba, facem un salt peste 21 de ani. Hop...gata! Si, ce s-a intamplat, a aterizat bine? Logic, a ajuns omul aici, e coleg cu voi, ca altfel nu ati intra in blog market pentru 3 puncte la PR.
Intrucat mirosul de catrinta a fost mai puternic decat ala de mamaliga, am lasat Moldova domoala si am mers dupa nas. Cu ochii inchisi, din pacate, astfel ca n-am dat cu capul de vreun prag, am dat cu nasul de-a dreptu de usa. Mirosul de catrinta l-a luat vantul, si am ramas singur, me & Ogilvy. Ei, de aici incepe alta telenovela...
Am venit as putea spune virgin - fara asteptari, fara trecut si fara viitor. Replici de genul "Dupa ce veti termina facultatea veti fi specialisti in PR, veti coordona campanii, veti sculpta imagini, veti.... veti....veti...." au prins la mine. Cei doi ani in plus fata de colegii abia trecuti prin emotiile bac-ului au fost ca si cum n-ar fi, cause the copywriter with a few good ideas screewed me big time. Realitatea dupa patru ani e ca Dambovita nu e Sena, Base nu e Bush si pana o sa ajungem noi specialisti mai trec vreo doua alegeri. Realitatea e ca exista o majoritate pe care Traian nici daca seaca Golden Blitz-ul n-o so poata atinge, o majoritate pe care nici macar raposatu - saru'mana pentru metrou, nea Nicule- n-a avut-o: promotia 2007 FCRP, care s-a dat pe derdelush pe clopotul lui Gauss de muult. Adik, daca impresia ar fi trebuit sa fie pozitiva pe un trend ascendent pana in anul patru, ba chiar cinci-sase( master)...ghici ce s-a intamplat prin anul doi?
Dar pentru ca eu sunt balanta si pt ca vreau sa iau si eu licenta, ca tot omu :) -nu de alta, da experienta m-a invatat ca e bine sa nu fii prea sincer decat dupa ce ai dat si luat examenul, nu inainte- consider ca n-au fost chiar degeaba astia patru ani. Evenimente gen Olimpiadele Comunicarii au deschis porti, au permis cui a fost interesat sa-si ofere sansa sa-si ia permisul de specialist mai devreme. Just that!

9 comments:

Anonymous said...

fiindca tot ai nevoie de comentarii pt nota...

cine a mai pomenit asa ceva? din cate am priceput, vi se da nota, la kilu de comentarii de pe blog.

wtf, cine e proful asta care asta a inteles din ceea ce inseamna bloguri?

am vazut mailuri disperate pe grupul de la comunicare de la tot felu de sexi kat care au stricat un template si si-au facut o chestie care numai blog nu se poate numi, si apoi isi roaga colegii sa il viziteze si sa lase comments.

sau multi altii care habar n-au ce anume li s-a cerut sa faca, cerand sa li se zica si lor cu ce se mananca blogu.

si acuma, cireasa de pe tort: john branch, omg, te da originalitatea afara din casa judecand dupa ce titlu de blog ti-ai ales si dupa ce scrii in el.

in rest, numai de bine.

khellina said...

Respect...un om care sa aprecieze o tigara, o bere si un procesor dual core pe o placa buna:))
Ce fenomen esti tu prin FCRP prietene?:)

khellina said...

Si vis-a-vis de comentariul lui Anonymus de mai sus: toti stim sa criticam, dar de obicei oamenii cu principii o fac semnandu-se. Ca e user sau nume adevarat...discutabil. Dar ideea ramana: esti cumva coleg de al nostru ca sa iti dai cu parerea ce si cum? (Si na, eu ma semnez: Iulia)

Anonymous said...

Cu totii am fost mai mult sau mai putin dezamagiti de facultatea asta. Dar trebuie sa recunoastem ca in Romania facultatea nu te ajuta cu cine stie ce, eventual cu o diploma de absolvire. In rest, studentul care chiar vrea sa faca ceva constructiv se agita, se duce la concursuri, se angajeaza ca "te miri ce" pentru inceput, face voluntariate s.a.m.d. Nu e rau. Insa cred ca n-ar fi rau nici sa avem toate aceste posibilitati "in house", ca atunci cand termini facultatea chiar sa fii in stare sa incropesti o campanie de PR. Atunci ar aparea probabil si la noi cei care "vaneaza capete" (vezi headhunting) si care ar fi interesati de tine doar pentru ca ai terminat (eventual in primii 5) la D.Ogilvy si e f probabil ca esti specialist. Mda...pana tunci...Sa visam frumos in continuare si sa traim bine...

Anonymous said...

Deci , despre ce se discuta ca n-am inteles nimik ... dar nimik ... Ah ... da ... eu sunt la master la Ogilvy ... si ... ma abtin . Stiu ca abstinenta nu face bine ... insa ... daca tacerea e de aur si ai 2 urechi si doar o gura ... e semn ca acum trebuie sa tac ...

Anonymous said...

Dear Colega, asteptarile tale de la mama noastra "Ogilvy", nu ma mira.Cu atat mai mult, pentru cineva care a renuntat la Automatica:), din dorinta infinita de PR?! greu de crezut...

Anonymous said...

Stiu eu pe cineva care a renuntat la mai multe pt "ogilvy" ... sa-ti vand un pont? Inainte de a renunat la ceva ... informeaza-te !!!!

Anonymous said...

WTF? Homo Anonymous vorbeste, om de master la Comunicare glasuieste din putul gandirii experimentate.

1. Nu ni se da nota pentru kilu de comentarii, faci blog daca vrei, daca nu, pierzi 2 puncte din nota finala. Big deal, daca nu vrei nu faci!

2. Blogurile colegilor nu sunt locuri in care sa iti versi tu frustrarile vis a vis de sistem. Daca te da originalitatea si inteligenta afara din casa, fa-ti un blog si expune-ti acolo parerile.

3. Anonim fiind, anonim vei ramane!

P.S: Te pomenesti vreun Jeremy Wright sau nu stii cine e el? Da repede un search pe Google!

Johnny, chiar iti trebuie o placa buna pentru un dual core, dar mai bine alegi un core duo...:) Eu am ramas la un procesor simplu ca e mai sanatos, deocamdata...

Irina said...

Eu zic ca e normal sa ai sperante la inceput, la fel de normal sa fii dezamagit la sfarsit... *in multe chestii! Nu am inteles ce-i cu majoritatea pe care nu o sa o aiba base... Nu-i inteleg pe oamenii rai! Imi place stiulu tau, dear mister John Branch! Da-i inainte! Si lui Albert ii place pisica alba pisica neagra - ce o-ti avea??