Friday, March 16, 2007

“What If?” Reloaded

Ati vazut "The Man Of the Year"? Daca nu, o sa fac un rezumat mai incolo, nu ma intereseaza daca v-a placut sau nu, ci cum ati reactiona voi daca ati fi un Tom Dobbs autohton.
Pe scurt: Tom Dobbs ( Robin Williams) este gazda un talk-show in care ironia si misto-ul sunt principalele arme impotriva demagogiei politicienilor. Cu umor, atragand-si fani, astfel ca, in preajma alegerilor, i se propune sa candideze la Presedentia SUA. Asa si face si surprinzator, castiga. Insa din cauza noului sistem de votare, electronic, care a avut o eroare in sistem. Persoana care a descoperit-o ii spune adevarul. Decizia pe care o ia, fara a fi constrans, este de a marturisi acest lucru intr-un talk-show de mare audienta si de a renunta la functia pe care nu o castigase.
Sa zicem ca suntem in 2009. Mai este timp ca unul din noi sa se poata afirma, sa devina un Tom Dobbs. Uniunea Europeana vine cu noi si noi inventii, de la cipurile pentru oi si vaci, poate veni si cu obligativitatea votarii electronice. Sa trecem si peste bariera de varsta. Sa zicem ca devii popular, esti in lupta cu Base si cu Geoana, esti in sondaje pe locul cinci, patru, poate trei si, deoadata, sistemul european de votare, testat si in alte tari te declara castigator.
Dar la o saptamana cineva din staff-ul tau de campanie afla ca a fost un bug magnificul sistem si ca, de fapt, ai fi iesit al patrulea. Ce faci? Ramai in istorie? Iti repeti pana ajungi sa crezi ca, desi fara experienta, vei conduce tara mai bine decat niste oameni corupti, fiecare cu interesele lor? Sau alegi varianta Tom Dobbs?
Please be honest!

4 comments:

Anonymous said...

Sincer... eu merg inainte. Tin secreta eroarea de sistem, ma comport ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat si incerc sa fiu un presedinte extraordinar. Daca am ajuns pana acolo incat m-au ales in top 5, inseamna ca am potential!

Anonymous said...

buna...interesanta intrebare....si as fi tentata sa zic ca voi ramane in functie...dar " minciuna are picioare scurte" si lucrul asta intotdeauna este adevarat, asa ca ma voi retrage cu demnitate...cum spunea si gabriela daca am ajuns in primii 5 inseamna ca nu sunt un oarecare si asta inseamna ca sanse vor mai fi... Daca as ramane in functia castigata pe nedrept si pana la urma s-ar afla ( lucru mai mult ca sigur in scena personalitatilor publice )munca mea, poate ca sincera, ar devenii compromisa si as pierde increderea alegatorilor si efortul depus pana in momentul respectiv.

Irina said...

de acord cu corina...Oricum - mi-ar fi foarte greu probabil sa ma retrag daca as crede ca pot "salva poporul"! Dar poate nu as fi asa de naiva... Si pe de alta parte... un astfel de eveniment m-ar pastra in memoria si chiar atentia populatiei ca un personaj bun, pe cand presedintii in functie devin foarte repede nesuferiti, nu-i asa?

Irina said...

Si spune-ne si noua - tu ce ai face? sau ai pus intrebarea pentru ca pentru tine reprezenta o dilema absoluta?